Collectieve inkoop van zonnepanelen

Het samen inkopen van zonnepanelen is zeer lonend. EPNH doet dit met grote projecten, individueel en via clusters van deelnemers. Hoe het werkt, leggen we u hier uit, inclusief het bewezen succesvolle stappenplan. EPNH neemt u alles uit handen!

Door samen in te kopen, behaalt u sneller én meer rendement uit uw investering in een zonnestroominstallatie:

  • dankzij standaardisering, collectieve inkoop en uitvoering is uw investering in een zonnestroominstallatie substantieel (10-15%!) lager dan met individuele aanschaf;
  • en zijn ook de voorwaarden van collectieve financiering substantieel beter dan van individuele financiering;
  • met een hogere kwaliteit en betere garanties op de installatie;
  • geen rompslomp en zorgeloos onderhoud en beheer.

Met een eigen zonnestroominstallatie worden uw energiekosten verlaagd en draagt u bij aan een schonere wereld.

Meedoen:

Mail o.v.v. ‘collectieve inkoop’ uw gegevens en telefoonnummer naar info@epnh.nl en wij nemen contact met u op.

U kunt ook bellen voor meer informatie met: 0229 – 714310 Wij informeren u dan geheel vrijblijvend over de volgende collectieve inkoopronde bij in de buurt.

* De kosten van deelname bedragen € 250 excl. BTW.

Het stappenplan van collectieve inkoop:

Stap 1: zonnescan en kostenbegroting

Een objectieve zonnescan geeft inzicht geeft in de zonnestroominstallatie waarmee bij u het meeste rendement wordt behaald. Daarmee worden tegelijk de technische specificaties daarvan en de aansluiting vastgelegd.

In bijbehorende transparante kostenbegroting zijn de effecten van de collectieve inkoop en uitvoering nog NIET MEEBEREKEND, dat kan pas als alle deelnemers bekend zijn; de uiteindelijke investering valt dus zeker LAGER uit.

Zo nodig moet het dak geïnspecteerd om vast te stellen of het draagvlak voldoende is voor plaatsing van de installatie. Pas daarna vragen wij zich te committeren om gezamenlijk in te kopen als de investering minstens 10-15% lager uitvalt dan bij individuele inkoop.

Graag doen wij u desgewenst een financieringsvoorstel!

Stap 2: samen inkopen = samen besparen

Ons projectteam gaat op basis van alle technische specificaties aanbesteden. De potentiele leveranciers (vooral uit de regio) zijn in een voorselectie positief beoordeeld op kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en prijskwaliteitverhouding. Er wordt een prijs aangeboden per individueel pand op basis van collectieve inkoop en uitvoering.

De deelnemers worden uiteraard betrokken bij het maken van een definitieve keuze van de leverancier(s): dit geldt ook voor aanbiedingen (indien nodig) tot externe financiering.

Stap 3: de uitvoering pakken we slim aan

De deelnemers kunnen de installatie kopen of leasen. Leasen is mogelijk met een annuïteitenfinanciering met een looptijd van 15 jaar. Combinaties van kopen of leasen genieten de voorkeur maar 100% financieren is uiteraard ook mogelijk. De installatie en levering wordt overgelaten aan de geselecteerde partij(en). Alles wordt nog een keer individueel gespecificeerd en begroot. Pas in deze fase beslist of u definitief een leveringsovereenkomst aangaat.

De uitvoering wordt begeleid door ECWF of EPA (respectievelijk de regio’s West-Friesland en Alkmaar).

Stap 4: ondersteuning bij afhandeling subsidies

Omdat bij zowel koop als lease de zonnestroominstallatie uw eigendom wordt, moet u als deelnemer zelf subsidie aanvragen, als u daar recht op heeft (dat hoort u van ons). Uiteraard helpen wij u daarbij. Voor grootverbruikers betreft het de SDE-subsidie en voor kleinverbruikers is dit de Energie Investerings Aftrek (EIA) en de salderingsregeling.

Stap 5: zorgeloos onderhoud en beheer

Zowel voor de koop- als de lease-installaties verzorgt EPNH (of één van onze partners: BEplus Alkmaar, ECWF of EPA) gedurende de volledige garantieperiode van 15 jaar het beheer en het onderhoud. U bespaart en heeft er verder geen omkijken naar!