De Vest verduurzaamd

Inmiddels is De Vest en Cultuurgebouw Alkmaar door ons voorzien van een unieke zonnestroominstallatie die gezien wordt als technisch hoogstandje in verduurzamen.

De installatie is door onze organisatie ontworpen en door Electropartners BV aangelegd op de daken aan het Canadaplein. Het vergde veel vernuft om de hoog-rendement zonnepanelen te plaatsen op daken waar feitelijk te weinig ruimte is om de volledige stroombehoefte op te wekken. Uitdagend waren ook de vele verschillende dakvlakken en het gegeven dat het theater- en museumbezoek tijdens het werk ongestoord door moest kunnen gaan. De lease is mede tot stand gekomen met onze partner Rabobank.

De installatie bestaat uit 637 panelen die samen een oppervlakte hebben van meer dan 1.000 m2. De verwachte stroomopbrengst is circa 193.000 KWh en dat is evenveel als het gemiddelde verbruik van pakweg 65 huishoudens per jaar.

Theater de Vest zonnestroom  img-20160628-wa0002

Over TAQA Theater De Vest

“Hoewel het aanbieden van kunst en cultuur in de stad natuurlijk onze belangrijkste focus is, willen we dat ook graag zo verantwoord mogelijk doen en op die manier bijdragen aan een duurzamer samenleving”, aldus Peter Blaauboer, directeur van De Vest. “We zijn sinds een tijdje een zelfstandige organisatie en daarom wordt er meer ondernemerschap van ons verwacht. Dit project laat zien dat dit heel goed mogelijk is. De gemeente is eigenaar van het vastgoed en omdat ook daar duurzaamheid hoog op de agenda staat was het verkrijgen van hun medewerking geen enkel probleem.”