Lokaal Energie Management

Maximale opbrengst uit onze energie 

Op steeds meer bedrijventerreinen realiseert EPNH als projectbegeleider Lokaal Energie Management. Met BEplus Alkmaar houden wij op de Boekelermeer en andere bedrijventerreinen in de regio Alkmaar de energielevering en besparingen in eigen hand tegen zo laag mogelijke kosten en met maximale opbrengst. Doe daarom, voor een maximale energieopbrengst, mee aan het Lokaal Energie Managementsysteem dat BEplus Alkmaar introduceert!

Door energie onderling te verhandelen blijven opbrengsten op de Boekelermeer en besparen we op kosten van energielevering! Dat doen wij met Lokaal Energie Management van ons eigen energiebedrijf: BEplus Alkmaar. Alle ondernemers mogen meedoen. En wilt u nog meer rendement en zeggenschap dan kunt u participeren als aandeelhouder! Neem direct contact op voor de mogelijkheden.

Bedrijven wekken op de Boekelermeer zelf steeds meer energie op en dat neemt dankzij Boekelermeer energiepositief alleen maar toe. Stroom die het ene bedrijf even niet nodig heeft kan via Lokaal Energie Management (LEM) naar een ander bedrijf. Via een eigen te realiseren LEM-systeem van BEplus Alkmaar worden inkoop, productie en verbruik volledig geautomatiseerd met elkaar onderling verrekend. En dat zonder dure tussenkomst van een energiebedrijf! Het verschil tussen de inkoopprijs en verkoopprijs van elektriciteit vloeit daarmee terug naar ons eigen energiebedrijf BEplus. Dat betekent:

  • optimale zeggenschap over ons eigen energieverbruik en hoe dit duurzaam te organiseren;
  • samen investeren in zonnestroom en collectieve energie-inkoop;
  • door de lokaal opgewekte energie onderling te verhandelen, realiseren wij een hoger rendement en een lagere elektriciteitsprijs;
  • hogere opbrengst bij verkoop van onze stroom op de energiemarkt;
  • dat u eenvoudig al uw energie kunt inkopen bij BEplus;

EN:

Met de komst van steeds meer elektrische voertuigen (EV) zijn er steeds meer laadpunten nodig om ook uw bedrijf toekomstbestendig te maken ook door deze op het LEM aan te sluiten. BEplus regelt dat, eventueel zonder dat u hoeft te investeren.

Wat is er nodig voor Lokaal Energie Management op de Boekelermeer?

Alleen uw wil om mee te doen om geld en energie te besparen door uw bestaande overeenkomst te switchen naar BEplus Alkmaar. Voor maximale opbrengst is het nodig om de energiestromen van de deelnemende bedrijven in kaart te brengen. BEplus Alkmaar zal gratis slimme P1 meters plaatsen die real-time het energieverbruik kunnen uitlezen. Dat geeft u en ons inzicht in waar extra voordeel valt te behalen met de afstemming van uw verbruik met dat van de andere deelnemers en of het loont de energie even op te slaan of juist te verkopen op de energiemarkt. Hoe meer deelnemers, hoe meer overzicht en hoe effectiever (dus rendabeler) het Lokaal Energie Management gaat werken.

Meer weten? – Meedoen? – Aandeelhouder worden?

BEplus komt voort uit  het eigen project Boekelermeer energiepositief, bedoeld om op het bedrijventerrein meer energie te gaan opwekken dan wij samen verbruiken.  De uitvoering van alle projecten is in handen van Energie Platform regio Alkmaar en EPNH. U kunt bij ons terecht voor meer informatie en deelname aan het Lokaal Energie Management: op de Boekelermeer of andere terreinen in Noord-Holland-Noord.

 

Contact