NHD: Hoorn 80 op weg naar 130.000 zonnepanelen

Het Noordhollands Dagblad besteedt  op zaterdag 11 november met een artikel op de voorpagina uitgebreid aandacht het succes van HN80E+. Op de regiopagina een trotse projectleider Gerard Fit die uitlegt het heel goed gaat met het verduurzamen van het bedrijventerrein in Hoorn. Meer weten over dit project: www.hn80Epositief.nl 

Achtergrond:

Waarom HN80E+?

Als het aan de ondernemers en hun vertegenwoordigers ligt, levert Hoorn 80 binnen vijf jaar méér energie dan het verbruikt. Het project betekent een grote impuls voor het vestigingsklimaat op het bedrijventerrein. Met HN80E+ zit ons bedrijventerrein in de kopgroep van het zeer ambitieuze project ‘Bedrijventerreinen Energiepositief’ (BE+). Dit levert kostenbesparing én milieuwinst  op. Tegelijk betekent dit een enorme impuls voor de economie van West-Friesland. Het project startte begin 2017.  Veel deelnemers verduurzamen nu al en besparen flink op hun energierekening. Een schone, maatschappelijk verantwoorde reputatie van Hoorn 80 is ook nog eens goed voor de waarde van het vastgoed. Via dit project worden miljoenen geïnvesteerd in Hoorn;  werk voor installateurs, adviseurs, aannemers en andere bedrijven.

Als het aan de Westfriese ondernemersverenigingen en tal van andere organisaties ligt, levert Hoorn 80 binnen vijf jaar méér energie dan het verbruikt. HN80E+ streeft ernaar om het bedrijventerrein Hoorn 80 energiepositief en CO2-neutraal te maken: Hoorn 80 energiepositief (afgekort: HN80E+);  voor individuele bedrijven én het terrein als geheel. De benodigde financiering wordt betrokken vanuit het Duurzame Investeringsregeling Fonds (DIR fonds) dat voor het project  BE+ is opgezet. Door deze vorm van financieren heeft het nemen van energiemaatregelen geen invloed op de cashflow van de deelnemende bedrijven.

HN80E+ energiepositief wordt ondersteund door het regionale bedrijfsleven via de Hoornse Ondernemers Compagnie, Westfriese Bedrijven Groep, Parkmanagement Hoorn, de Provincie Noord-Holland en gemeente Hoorn steunen het project. De uitvoering wordt verzorgd door de Energie Coöperatie West-Friesland (ECWF).