Regiohuis in Alkmaar op weg naar energieneutraal

274 zonnepanelen op Regiohuis Alkmaar

De beheerstichting Grobel is eigenaar van het Regiohuis in Alkmaar. Een bekende plek in de stad omdat het onderdak biedt aan diverse gebruikers met een publieke functie, zoals de GGD, de Huisartsenpost Alkmaar, de Regionale Spoedapotheek en een aantal onderwijsinstellingen.

Grobel is al geruime tijd bezig met het verduurzamen van het gebouw door het energieprofiel te verbeteren. Zo is het pand al eerder aangesloten op warmtenet van de HVC.

Sinds februari dit jaar is het pand voorzien van een zonnestroominstallatie waardoor weer belangrijke extra stap gezet in de ambitie het gebouw energieneutraal te krijgen. De zonnestroominstallatie is ontworpen en geleverd door Energie Platform Noord-Holland en geïnstalleerd door ElectroPartners. De installatie omvat 274 panelen en levert een vermogen van ca. 75.000 kWh.

Heeft u ook belangstelling voor verduurzamen van uw pand neem gerust contact met ons op. Het Energie Platform Noord-Holland (EPNH*) bekijkt graag alle mogelijkheden om kosten te besparen met energiebesparende maatregelen. Indien er subsidiemogelijkheden zijn, regelen wij dat ook voor u. Ook de financiering hoeft geen probleem te zijn; EPNH biedt de mogelijkheid om de zonnestroominstallatie te leasen. In de meeste gevallen worden de leasekosten betaald uit de besparingen op de stroomrekening en blijft er nog geld over ook.

*Op alle mogelijke manieren realiseert het EPNH lager energieverbruik- en minder kosten voor de deelnemers. EPNH levert een bijdrage aan de verduurzaming van het regionale MKB op een voor deze bedrijven zo gunstig als mogelijke wijze. Daarmee draagt de EPNH bij aan de maatschappelijke doelstelling om het gebruik van fossiele brandstoffen én de uitstoot van CO2 terug te dringen.

 

 

zonnepanelen
Zonnepanelen helpen Regiohuis om de ambitie naar een energieneutraal gebouw te verwezenlijken.