Van Wolferen verduurzaamt meer dan alleen metaal

Met 660 zonnepanelen zelfvoorzienend in stroom

 

Galvano van Wolferen BV verruilde 14 jaar geleden Den Helder voor het meer centraal gelegen Wieringerwerf.  Sindsdien is het galvaniseerbedrijf niet meer alleen afhankelijk van de Rijkswerf en de Marine. Steeds meer opdrachtgevers uit het hele land weten het bedrijf te vinden voor het verduurzamen en verfraaien van metalen producten door het aanbrengen van een sierlaag, anti-corrosielaag of technische laag. Dit jaar maakte het bedrijf weer een grote stap: met de aanleg van 660 zonnepanelen op de nieuwe bedrijfshal wekt het bedrijf zelf alle stroom op die het nodig heeft voor de bedrijfsprocessen. Stroomopbrengst per jaar: ruim 175.000 kWh.

 

Duurzaamheid

Verzinken, vernikkelen, verchromen, vertinnen, verzilveren, verbronzen, anodiseren en chromateren is dagelijkse kost bij het bedrijf. Directeur Nico van Wolferen: “Eigenlijk doen we niks anders dan verduurzamen, ervoor zorgen dat materialen langer mee gaan. Als je met chemische spullen werkt, vraagt duurzaamheid altijd de aandacht. Nu we zelf gaan voorzien in onze eigen stroombehoefte is dat echt wel een stap voor onze onderneming die gepaard gaat met een grote investering. Dit doe je niet zomaar even.”

 

 

Ook SDE-subsidie

Energie Platform Noord-Holland (EPNH)  heeft Van Wolferen daarbij begeleid: “Wil je als bedrijf overleven dan moet het allemaal schoon, netjes en duurzaam. EPNH heeft ons fantastisch begeleid,  alle rompslomp uit handen genomen en ook de SDE+-subsidie voor ons aangevraagd. Die is ook echt wel nodig om het rendabel te krijgen. Het werkt allemaal goed, dus voor ons een samenwerking die we iedereen kunnen aanbevelen.”

 

Meer informatie over galvaniseren: www.galvanovanwolferen.nl