Veel gestelde vragen over zonne-energie

Profiteer ik ook van subsidie als ik lease?

Jazeker, als u in aanmerking komt voor subsidie dan komt die 100% naar u toe. Wie meer dan 15 Kwp (kilowattpiek, ca. 60 zonnepanelen) zonne-energie opwekt en een grootgebruikaansluiting (> 3 x 80A) heeft, komt in aanmerking voor SDE+-subsidie of EIA.

 

SDE+ subsidie of EIA?

Via de SDE+ regeling wordt het prijsverschil tussen grijze energie en groene energie vergoed. In de leaseovereenkomst wordt de subsidie 100% in uw voordeel verrekend. Dus krijgt u subsidie en dan houdt u netto meer aan uw besparing over.

Bedrijven met een kleingebruikaansluiting (≤3X80A) komen veelal in aanmerking voor een Energie Investerings Aftrek (EIA) waardoor 56% van de bruto-investering van het belastbare bedrijfsinkomen mag worden afgetrokken.

 

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Omdat u leaset gaat u meteen terugverdienen. U investeert immers zelf niets en houdt direct maandelijks geld over. EPNH haalt de voorfinanciering zonder winstoogmerk terug uit leasekosten. Hoe snel u die kosten terugverdient, hangt vooral af van de actuele energieprijs. Hoe hoger die wordt, hoe meer u bespaart en hoe sneller u de leasekosten terugverdient.

 

Hoe wordt de oppervlakte van de zonnepanelen berekend?

Wij berekenen wat er nodig is om 80% van uw huidige verbruik op te wekken met zonne-energie.

 

Waarom niet 100%?

Omdat wij gaan voor de financieel maximale opbrengst van onze klanten. Wordt er namelijk structureel meer geproduceerd dan nodig dan wordt uw besparing (deels) teniet gedaan door onrendabele teruglevering van opgewekte stroom aan het net. Doe dus wat nodig is en wat rendeert. EPNH gaat er bovendien vanuit dat uw energieverbruik door innovaties in de loop der tijd gaat afnemen. Al deze factoren nemen wij mee om u het meest optimale aanbod te kunnen doen. Maakt u een andere afweging of keus? Dat staat u uiteraard vrij: EPNH denkt graag met u mee.

 

Wie is EPNH?

EPNH is voortgekomen uit de medeverantwoordelijkheid die Ondernemend Alkmaar, de Westfriese Bedrijven Groep, de Hoornse Ondernemers Compagnie en andere bedrijvenverenigingen in de regio samen nemen voor het realiseren van de regionale klimaatdoelstellingen. Meer over EPNH.

Heeft u nog andere vragen dan kunt u deze stellen via ons contactformulier of telefonisch via 0229-714 310.